Chléb s bramborem

61
- reklama -

Suroviny

1 kg hladké mouky
3 brambory
3 lžičky kmínu
3 lžičky octu
450 ml vody
špetka cukru
1 lžíce soli
6 g droždí

Postup přípravy receptu

  1. Z mouky, soli, kmínu a kvásku uděláme vláčné těsto (dle potřeby přiléváme vodu) a přidáme nastrouhané brambory. Necháme kynout.


    Zobrazit celý recept

  2. Pak z těsta vytvoříme šišku, kterou vložíme na plech vyložený papírem na pečení, nebo do formy na biskupský chlebíček, který jsme rovněž vyložili papírem na pečení a potřeme vodou a pečeme 15 minut zprudka a 40 minut mírně. Po upečení znovu potřeme vodou.

Poznámka od kuchařky

Chlebík je velice chutný. Sama jsem byla překvapena, jak byl krásně měkoučký a díky bramborám nadýchaný. Vydrží i několik dní, pokud se nesní 🙂