Chléb Nina

55
- reklama -

Suroviny

500 ml podmáslí
40 ml vody (v případě potřeby víc)
1 a 1/2 lžíce octa
2 lžíce oleje
3 lžičky soli
2 lžičky drceného/celého kmínu
750 g hladké mouky (500 g hladké světlé, 200 hladké špaldové, 50 g pšeničné celozrnné hladké – lze různě obměňovat)
1,5 lžičky (7g) – sušeného droždí

Postup přípravy receptu

  1. V uvedeném pořadí dáme suroviny do pekárny.

  2. Zvolíme program pro bílý chléb (u Ety – Klasik), hmotnost zhruba 1300 g, já jsem dala tmavou kůrku a před třetím kynutím jsem vyndala háky (zjistila jsem, že se to lépe upeče bez nich).

Poznámka od kuchařky

Recept mám od kamarádky Niny (tímto jí moc děkuji), ale ta tento chlebík peče v normální troubě.