
- reklama -
Suroviny
- 500 ml podmáslí
- 40 ml vody (v případě potřeby víc)
- 1 a 1/2 lžíce octa
- 2 lžíce oleje
- 3 lžičky soli
- 2 lžičky drceného/celého kmínu
- 750 g hladké mouky (500 g hladké světlé, 200 hladké špaldové, 50 g pšeničné celozrnné hladké – lze různě obměňovat)
- 1,5 lžičky (7g) – sušeného droždí
Postup přípravy receptu
-
V uvedeném pořadí dáme suroviny do pekárny.
-
Zvolíme program pro bílý chléb (u Ety – Klasik), hmotnost zhruba 1300 g, já jsem dala tmavou kůrku a před třetím kynutím jsem vyndala háky (zjistila jsem, že se to lépe upeče bez nich).
Poznámka od kuchařky
Recept mám od kamarádky Niny (tímto jí moc děkuji), ale ta tento chlebík peče v normální troubě.
Kuchařka: Evane