
- reklama -
Suroviny
- Mouky: 20 dkg pšeničná celozrnná
- 20 dkg pšeničná celozrnná plnohodnotná
- 20 dkg špaldová
- 20 dkg pšeničná – tmavá chlebová
- 20 dkg žitná – tmavá chlebová
- 3 vařené nastrouhané brambory
- 3 lžíce octa
- 1,5 – 2 lžičky soli
- kmín + semínka podle chuti
- 600 ml vody
- 1,5 kostky droždí
- lžička cukru
- hrubá sůl, kmín, semínka – na posyp
Postup přípravy receptu
-
Z teplé vody, cukru a droždí necháme vzejít kvásek, kterým zaděláme tužší těsto ze zbytku surovin. V teplíčku necháme vykynout, pak vypracujeme bochníček a dáme do sádlem vymazané formy. Posypeme kmínem, hrubou solí, semínky.
-
Pečeme na 190°C asi 1,5 hod.
Kuchař: snazilka