
- reklama -
Suroviny
- 200 g celozrnné pšeničné mouky
- 250 g chlebové mouky
- 350 ml vody
- 10 g soli
- 1 sušené droždí
- 1 lžička třtinového cukru nebo medu
Postup přípravy receptu
-
Do vody přidáme cukr a droždí, promícháme a necháme kvasinky 10 minut aktivovat.
-
Do větší mísy prosejeme mouku, smícháme se solí a přidáme směs kvasinek a vody. Dobře promícháme, těsto bude lepkavé, ale musí být hladké.
-
Chlebovou formu (20×10 cm) lehce vymažeme olejem, rozprostřeme těsto, přikryjeme a necháme 30-45 minut na teplém místě. Pečeme 35 minut při teplotě 200°C.
-
Upečený chléb vyndáme z formy a necháme ho vychladnout na drátěné mřížce.
Poznámka od kuchařky
Tip: Tento chléb je velmi chutný i rozmražený, opečený jako topinka.
* Můj instagram: https://www.instagram.com/miska.kulicka.creative/
Kuchařka: MiskaKulicka









