Chléb cibulový

38
- reklama -

Suroviny

2 hrnky vlažné vody
1 lžička cukru krupice
1 droždí
3-4 cibule (záleží kolik kdo má rád)
2 lžíce oleje
2 lžičky kmínu
2,5 lžičky soli
5 lžic mléka
800 g hladké mouky
vajíčko na potření

Postup přípravy receptu

  1. Nejdřív uděláme kvásek (vlažné mléko s cukrem a droždím).


    Zobrazit celý recept

  2. Mouku smícháme se solí, kmínem, přidáme kvásek, 2 hrnky vlažné vody, nakonec orestovanou cibuli. Vypracujeme těsto, necháme na teplém místě zakryté kynout.

  3. Po vykynutí rozdělíme na dvě části a ještě rozválíme, dáme na plech vyložený pečícím papírem. Ještě tak asi na 15 min necháme kynout na plechu, mezi tím si rozehřejeme troubu naplno, pečeme asi tak 5 min, pak stáhneme na 180 stupňů.

  4. Šišky chleba potřeme rozšlehaným vajíčkem a ještě asi tak 2x v průběhu pečení potřeme, aby ta kůrka byla vypečená.

  5. Pečeme asi tak hodinu +- , to si musí člověk pohlídat, každému peče trouba jinak.

Poznámka od kuchařky

Místo cibule se může dát česnek nebo semínka, kdo má co rád, dá se na něj celkem dobře mazat.