Chlazený nudlový japonský salát

41
- reklama -

Suroviny

300 g vlasových rýžových nudlí
500 g koktejlových krevetek
2 řapíky celeru
1 jarní cibulka i s natí
1 mrkev
svazek rukoly
1/4 žluté papriky
1 list řasy Nori
lžíce másla
Na zálivku:
4 lžíce řepkového oleje
1 lžička sezamového oleje
1 lžička hořčice
1 lžička pasty Wasabi
1 lžička medu
2 lžíce rýžového octa
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Rýžové nudle si uvaříme v osolené vodě dle návodu, necháme zchladnout.


    Zobrazit celý recept

  2. Na pánvi rozehřejeme lžíci másla, vložíme krevetky a dusíme asi tak 10 minut. Zcedíme a necháme zchladit.

  3. Řapíky celeru, jarní cibulku i s natí a papriku pokrájíme na 1 mm tenoučké plátky. Mrkev jsem naškrábala na proužky spec. škrabkou. Rukolu posekáme. Řasu Nori nastříháme nůžkami na 5 cm x 1 mm nudličky.

  4. Vše dáme do mísy, přidáme, nudle, krevetky a zalijeme zálivkou. Pozor !! Jen řasu Nori přisypáváme postupně při promíchávání, jinak se spojí v chuchvalec.

  5. Salát vychladíme nejlépe do druhého dne. Konzumuje se studený. Do těchto horkých dní myslím si ideální svěží salát. Dobrou chuť!