- reklama -
Suroviny
- 300 g vlasových rýžových nudlí
- 500 g koktejlových krevetek
- 2 řapíky celeru
- 1 jarní cibulka i s natí
- 1 mrkev
- svazek rukoly
- 1/4 žluté papriky
- 1 list řasy Nori
- lžíce másla
- Na zálivku:
- 4 lžíce řepkového oleje
- 1 lžička sezamového oleje
- 1 lžička hořčice
- 1 lžička pasty Wasabi
- 1 lžička medu
- 2 lžíce rýžového octa
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Rýžové nudle si uvaříme v osolené vodě dle návodu, necháme zchladnout.
-
Na pánvi rozehřejeme lžíci másla, vložíme krevetky a dusíme asi tak 10 minut. Zcedíme a necháme zchladit.
-
Řapíky celeru, jarní cibulku i s natí a papriku pokrájíme na 1 mm tenoučké plátky. Mrkev jsem naškrábala na proužky spec. škrabkou. Rukolu posekáme. Řasu Nori nastříháme nůžkami na 5 cm x 1 mm nudličky.
-
Vše dáme do mísy, přidáme, nudle, krevetky a zalijeme zálivkou. Pozor !! Jen řasu Nori přisypáváme postupně při promíchávání, jinak se spojí v chuchvalec.
-
Salát vychladíme nejlépe do druhého dne. Konzumuje se studený. Do těchto horkých dní myslím si ideální svěží salát. Dobrou chuť!
Kuchařka: holka ze severu