- reklama -
Suroviny
- Asi 1 kg hovězího masa
- cibule
- sádlo
- mletá paprika pálivá
- sladká mletá paprika
- pepř
- majoránka
- kmín
- feferonky
- trochu hladké mouky
- sůl
- 1 strouhaný syrový brambor nebo střídka chleba na zahuštění je-li třeba
Postup přípravy receptu
-
Cibulku nakrájíme a osmažíme do zlatova.
-
Maso si zatím nakrájíme na kostky a přidáme na ně všechno koření a sůl mimo majoránky a zasypeme trochou hladké mouky, dobře rukama promícháme a pak dáme opéct na upečenou cibulku.
-
Zalejeme trochou horké vody, přidáme feferonky (co kdo snese) a když se nám to začne vařit, stáhneme plamen a necháme „táhnout“ alespoň hodinu.
-
Když je maso měkké přidáme je-li omáčka řídká strouhaný brambor nebo rozdrobenou střídku a necháme povařit.
-
Nakonec přidáme majoránku a vypneme. Na talíři zdobíme nakrájenou cibulkou nebo strouhaným křenem
Poznámka od kuchařky
Omluvám se za fotku, poslední dobou se mi nedaří dát celý obrázek. I tady ten jsem dávala na 3x
Kuchařka: JanaDorazinova