
- reklama -
Suroviny
záleží jak silné nakrájitě plátky
- Na vaření :
- asi 1 kg vyššího hezky prorostlého bůčku nebo i krkovičky
- 14-15 stroužků česneku
- 5 bobkových listů
- 5 kuliček nové koření
- přibližně 1,5 lžíce soli
- Na polití – kašička :
- 10 stroužků česneku
- l lžičku pepře ( mletý)
- l lžičku mleté sladké papriky
- na špičku nože chilli
- 5 – 6 kapek Worchesteru
- trochu pálivé papriky (záleží na vás jak mátě rádi pikantní maso)
Postup přípravy receptu
-
Dám vařit maso s česnekem (oloupaný-celý) novým kořením, bobkovým listem a solí. Vařím v papiňáku, je to uvařené dříve.
-
Pokud se mi vaří maso, připravím si kašičku na potření, která se skládá z 10 prolisovaných česneků, také záleží na velikosti, někdy dám i 12. Přidám pepř, slad. papriku, chilli, worcestr a na špičku nože pálivou papriku.
-
Měkké maso vyjmeme, eventuálně vykostíme. Odebereme z vývaru 6-8 lžic, přidám k prolisovanému česneku a ostatním surovinám. Vznikne nám kašička, kterou potíráme vyjmuté maso. Ještě teplé, potřené, zabalíme do alobalu a v chladu ponecháme alespoň 4-5 hod. Ale čím déle, tím lépe. Je výborné i po pěti dnech. K tomu dobře vychlazené pivo.
Kuchařka: milluskaH