Suroviny
4 porce
- CHILLI CON CARNE
- 40 ml olivového oleje
- 450 g hrubě umletého hovězího zadního
- 1 ks středně velké cibule
- 5 stroužků česneku
- 450 g drcených rajčat
- 450 g konzervovaných červených fazolí
- třtinový cukr
- kmín
- chilli
- pepř
- sůl
- RÝŽE:
- 240 g rýže parboiled
- 30 ml olivového oleje
- 360 ml vody
- sůl
- 1 limetka
- 1 svazek koriandru
- 1 avokádo
Postup přípravy receptu
-
CHILLI CON CARNE:
Cibuli nakrájíme na jemno a prudce zpěníme na oleji společně s jemně posekaným česnekem a kmínem, přidáme maso a společně prudce orestujeme. -
Směs doplníme rajčaty i se šťávou, dochutíme cukrem, solí a chilli, 10 minut podusíme a přimícháme scezené fazole.
-
Propláchnutou rýži orestujeme na oleji, zalijeme vodou, osolíme a přivedeme k varu. Hrnec s rýží vložíme do trouby a pečeme pod pokličkou asi 20 minut při 180°C.
-
Po vyjmutí z trouby necháme rýži „vydechnout“, zakápneme limetkovou šťávou a přidáme nasekaný koriandr, lehce promícháme.
-
Porci masové směsi s rýží ozdobíme proužky avokáda.
Poznámka od kuchařky
Mexická specialita, velmi chutná a pikantní, není zdaleka na tisíce mil vzdálená. Veškeré suroviny jsou zde snadno k mání a nejsou finančně náročné.