Chilli con carne II.

67
- reklama -

Suroviny
4 porce

CHILLI CON CARNE
40 ml olivového oleje
450 g hrubě umletého hovězího zadního
1 ks středně velké cibule
5 stroužků česneku
450 g drcených rajčat
450 g konzervovaných červených fazolí
třtinový cukr
kmín
chilli
pepř
sůl
RÝŽE:
240 g rýže parboiled
30 ml olivového oleje
360 ml vody
sůl
1 limetka
1 svazek koriandru
1 avokádo

Postup přípravy receptu

  1. CHILLI CON CARNE:
    Cibuli nakrájíme na jemno a prudce zpěníme na oleji společně s jemně posekaným česnekem a kmínem, přidáme maso a společně prudce orestujeme.


    Zobrazit celý recept

  2. Směs doplníme rajčaty i se šťávou, dochutíme cukrem, solí a chilli, 10 minut podusíme a přimícháme scezené fazole.

  3. Propláchnutou rýži orestujeme na oleji, zalijeme vodou, osolíme a přivedeme k varu. Hrnec s rýží vložíme do trouby a pečeme pod pokličkou asi 20 minut při 180°C.

  4. Po vyjmutí z trouby necháme rýži „vydechnout“, zakápneme limetkovou šťávou a přidáme nasekaný koriandr, lehce promícháme.

  5. Porci masové směsi s rýží ozdobíme proužky avokáda.

Poznámka od kuchařky

Mexická specialita, velmi chutná a pikantní, není zdaleka na tisíce mil vzdálená. Veškeré suroviny jsou zde snadno k mání a nejsou finančně náročné.