
Suroviny
- ovoce podle chuti (měla jsem jahody, maliny, meruňky a banán)
- chia semínka
- 1 plechovka kokosového mléka (165 ml)
- březový cukr (kokosový nebo třtinový)
Postup přípravy receptu
-
Každý druh ovoce zvlášť rozmačkáme v misce, přimícháme 2 lžičky chia semínek a vložíme do vhodné skleničky.
Kokosové mléko osladíme podle chuti březovým cukrem a vmícháme 2 lžíce chia. -
Připravené kokosové mléko rozdělíme do skleniček na ovoce a odložíme na chvíli do chladu.
Poznámka od kuchařky
Březový cukr – xylitol je sladidlo na přírodní bázi, které se získává z dužiny a kůry stromu břízy. Má největší výhodu v tom, že má asi o 35% méně kalorií než klasický bílý rafinovaný cukr.
Navíc nezpůsobuje zdravotní problémy, které na rozdíl od bílého rafinovaného cukru v těle vznikají, může se s ním, například, sladit i při protikvasinkové nebo diabetické dietě. Dá se použít všude tam, kde normální cukr, je chuťově stejný, nemá žádnou pachuť jako stevie.
Kupuji ho v Makru, ale dá se objednat i na netu.