
- reklama -
Suroviny
1 porce
- 4 sušenky Bebe (nebo podobné) tmavé (nebo světlé a lžička kakaa)
- 1 lžíce másla
- 1 vejce
- 1 lžíce lučiny nebo pomazánkového másla
- 2 lžíce zakysané smetany
- 1/2 vanilkového cukru (citronového, rumového)
Postup přípravy receptu
-
Sušenky rozdrťte válečkem v sáčku, přidejte případně kakao, nasypte do hrníčku, (bez zlatého proužku :-)) a promíchejte s rozpuštěným máslem. Pak na dno upěchujte.
-
V misce prošlehejte vajíčko, přidejte cukr, zašlehejte důkladně zakysanku a lučinu a vylejte na základ v hrníčku.
Dejte do MW trouby a zapněte na nejvyšší stupeň na 1 minutu, náplň by měla být na povrchu tuhá. -
Nechte vystydnout (nejlépe v kastrůlku se studenou vodou) a pak dejte na půl hodiny do lednice.
Pak objeďte obsah hrníčku nožem a opatrně vyklopte.
Poznámka od kuchařky
Zdroj: zahraniční web
Kuchařka: hosta