
- reklama -
Suroviny
12 porcí
- 25 sušenek Lotus (velikosti Bebe, ale lepší jsou sušenky s výraznější chutí – Esíčka nebo Karamelové sušenky značky Lotus)
- 70 – 100 g másla (rozehřátého)
- 200 ml mléka (zahuštěného, nejlépe bez přidaných cukrů)
- 1 pytlíček želatiny
- 300 g Mascarpone (popřípadě sýr typu Philadeplhia nebo pomazánkového másla)
- 200 ml smetany ke šlehání
- 2 lžíce cukru
- marmeláda
Postup přípravy receptu
-
Rozdrťte sušenky v robotu nebo v pytlíčku pomocí válečku a smíchejte je s roztaveným máslem.
-
Tuto hmotu pak vymačkejte do dortové formy. Je lepší tuto formu vypodložit potravinářskou fólií. A dejte do lednice.
-
Vyšlehejte šlehačku s cukrem. Smíchejte sýr se zahuštěným mlékem a rozpusťte želatinu v trošce vody/mléka. Nechte zahřát a poté vše smíchejte dohromady.
-
Směs opatrně vylijte na sušenky a dejte do lednice minimálně na 4 hodiny.
-
Po ztuhnutí dortu si v mikrovlnné troubě rozpustíme marmeládu dle vlastního výběru a dort jí potřeme.
Kuchařka: Jeoda