
Suroviny
            24 porcí
							
    
- Sušenkový korpus:
- 140 g sušenek
- 75 g rozpuštěného másla
- 20 g namletých mandlí
- Náplň:
- 570 g smetanového sýru nebo žervé
- 160 g zakysané smetany
- 150 g krupicového cukru
- 60 ml smetany ke šlehání
- 3 celá vejce
- 1 lžička vanilkového extraktu
- Poleva:
- 300 g čokolády
- 25 g kokosového oleje
Postup přípravy receptu
- 
Do sekáčku dejte sušenky, použila jsem Bebe sušenky, a umelte je. Přisypte namleté mandle, rozpuštěné máslo a pomocí sekáčku vše spojte dohromady. Hotovou sušenkovou směs vysypte na plech o velikosti 20×25 cm. Plech nejprve vymažte máslem a vyložte pečicím papírem. Směs pečlivě upěchujte lžicí a dejte si záležet, aby v sušenkové vrstvě nezůstaly žádné mezery. Formu vložte do trouby předehřáté na 160°C a sušenkový základ pečte 10 minut. 
- 
Zatím si připravte náplň. Na tu budete potřebovat smetanový sýr (Philadelphia) nebo žervé. K němu přisypte cukr a vše společně vyšlehejte. Dále přidejte zakysanou smetanu, smetanu ke šlehání, vanilkový extrakt a vše opět vyšlehejte. Na závěr do směsi všlehejte vejce – jedno po druhém. 
- 
Hotovou náplň vlijte na předpečený sušenkový základ a pokud je potřeba, stěrkou ji rozetřete a uhlaďte. 
- 
Formu vložte do trouby a cheesecake pečte 40 minut. Po této době pečení cheesecake sledujte a pokud je potřeba, pečte dál. Já ho z trouby vytáhla až ve chvíli, kdy jeho okraje začaly zlátnout. Pekla jsem ho víc, jak hodinu. 
- 
Cheesecake nechte poté vychladnout a odkrojte boky. Jakmile máte boky odříznuty, rozkrájejte cheesecake na 24 kousků a zatím je uložte do lednice. 
- 
Připravte do rendlíku kokosový olej a přidejte k němu nalámanou čokoládu. Vše společně rozpusťte. 
- 
Jednotlivé kousky cheesecaku obalte v čokoládě. Obalené kousky odkládejte na plech s pečicím papírem a nechte čokoládu zatuhnout. 
- 
Jakmile poleva na kostkách zatuhla, po stranách jsem ji odřízla, aby kostky vypadaly úhledně. 
Poznámka od kuchařky
Videorecept: https://youtu.be/iq67vdTHEag
 
            