
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 2 šálky vícebarevných cherry rajčat, půlených
- 2 velké stroužky česneku, na tenké plátky
- ¼ šálku kapar, rozdělených
- 1 šálek eidamu, strouhaného
- 1 šálek parmazánu, strouhaného
- ½ šálku hrubší strouhanky
- ¼ šálku olivového oleje
- ½ lžičky soli
- ¼ lžičky pepře
- 2 lžíce petrželky
- 250 g dutých těstovin
Postup přípravy receptu
-
Předehřejte troubu na 200°C.
-
Ohřejte velký hrnec osolené vody do varu a přidejte těstoviny. Vařte, dokud nejsou takzvaně al dente nebo
vařte 10-13 minut. -
Mezitím v zapékací míse nebo pekáčku smíchejte rajčata, česnek, kapary, 1 lžíci olivového oleje, sůl a pepř.
-
Posypeme strouhankou a pokapeme zbývajícím olivovým olejem. Pečeme rajčata po dobu 10-12 minut, dokud
strouhanka nebude lehce propečená. -
Vyndejte rajčata z trouby, přidejte těstoviny, eidam, posypte parmazánem a petrželkou. Dobře vše promíchejte, dokud se vše řádně nespojí.
Kuchař: digiart