
- reklama -
Suroviny
4 -5 porcí
- 1000 g hovězích žeber
- 1000 g brambor
- 3 cibule
- 2 zelené papriky
- 4 rajčata
- sůl
- pepř
- čerstvý kopr
- petrželka
Postup přípravy receptu
-
Omytá žebírka naskládáme do většího kastrolu tak, aby maso zakrylo dno.
-
Maso pokryjeme vrstvou na kolečka nakrájené cibule. Na ní naskládáme vrstvu podélně nakrájených brambor. Přikryjeme vrstvou nakrájené papriky. Poslední vrstvu tvoří na kolečka nakrájená rajčata.
-
Osolíme, opepříme, ale nemícháme. Přidáme vrstvu kopru a petrželky. Podlijeme studenou vodou tak, aby voda pokryla maso.
-
Přikryjeme pokličkou a vaříme asi 40 minut. Po prvních 15 minutách lehce promícháme, dále už nemícháme.
Poznámka od kuchařky
Výborné „kotlíkové“ jídlo z Turecka. Dělá se i z jehněčích a telecích žebírek.
Kuchař: evosheek