Chapadla z kalamára

203
- reklama -

Suroviny
2 porce

3 velká chapadla kalamára
sůl
olivový olej
brambory.

Postup přípravy receptu

  1. Chapadla důkladně omyjeme pod tekoucí vodou a vložíme do vroucí vody. Můžete přidat trošku soli, ale můžete vařit i v nesolené vodě, ničemu to nevadí. Vaříme, dokud chapadla nejsou měkká, to poznáte tak, že do nejsilnější části chapadla píchnete nožem. Když jde lehce překrojit, chapadla jsou uvařená. Já obvykle vařím zhruba hodinu.


    Zobrazit celý recept

  2. Mezitím, co se vaří chapadla, dáme vařit brambory.

  3. Uvařená chapadla vyndáme z vody a necháme okapat. Stáhneme kůžičku, jde to velmi snadno, nebo můžete nechat. Na rozpálenou pánev přidáme trošku olivového oleje. Zprudka chapadla opečeme, aby chytla zlatavou barvu. Jelikož máme chapadla uvařená, trvá to pár sekund.

  4. Podáváme se šťouchanými brambory. Já do šťouchaných brambor přidávám osmaženou cibulku s hlívou na másle. Jako závěrečnou tečku posypu troškou natě z petrželky.

Poznámka od kuchařky

Chapadla můžete opékat celá nebo rozkrájené na menší kusy.

Olivového oleje dávejte opravdu trošičku, chapadla jsou nasáklá vodou a když to s olejem přeženete budete mít oprskanou celou kuchyň. Vlastní zkušenost.