
- reklama -
Suroviny
6 porcí
- tenký plát vepřového masa – od žeber
- 2 vejce
- 8 plátků šunky
- 2 cibule
- pažitka
- sůl
- pepř
- plnotučná hořčice
Postup přípravy receptu
-
Plát vepřového masa rozložíme, okořeníme pepřem a solí, potřeme plnotučnou hořčicí.
-
Poklademe rovnoměrně plátky šunky.
-
Na pánvi orestujeme na oleji na měsíčky nakrájené cibule a poklademe na plátky šunky.
-
Usmažíme vejce a rozetřeme do cibule.
-
Poté plát pevně srolujeme a převážeme nití.
-
Roládu zprudka po obvodu opečeme na pánvi a dáme do pekáče, kde lehce podlijeme vodou a pečeme do křupava. Podáváme s opékaným bramborem.
Poznámka od kuchařky
Plát masa jsem dostal od známé – řeznictví Rosice u Brna, dle mého odhadu je ořez z žeber, ale nevím to jistě – viz foto.
Kuchař: Colombo65