Chalupářská roláda

82
- reklama -

Suroviny
6 porcí

tenký plát vepřového masa – od žeber
2 vejce
8 plátků šunky
2 cibule
pažitka
sůl
pepř
plnotučná hořčice

Postup přípravy receptu

  1. Plát vepřového masa rozložíme, okořeníme pepřem a solí, potřeme plnotučnou hořčicí.

  2. Poklademe rovnoměrně plátky šunky.

  3. Na pánvi orestujeme na oleji na měsíčky nakrájené cibule a poklademe na plátky šunky.

  4. Usmažíme vejce a rozetřeme do cibule.

  5. Poté plát pevně srolujeme a převážeme nití.

  6. Roládu zprudka po obvodu opečeme na pánvi a dáme do pekáče, kde lehce podlijeme vodou a pečeme do křupava. Podáváme s opékaným bramborem.

Poznámka od kuchařky

Plát masa jsem dostal od známé – řeznictví Rosice u Brna, dle mého odhadu je ořez z žeber, ale nevím to jistě – viz foto.