Cestoviny s plesnovym syrom

62
- reklama -

Suroviny

250 g sýru Camembert (moze byt aj ina plesnovy syr, najlepsie v drevenej krabicke)
cca 4-5 porcí
* 2 stroužky česneku
* 1 větvička čerstvého rozmarýnu
* sůl
* pepř
* olivový olej
* 125 g parmazánu
* 500 g těstovin penne nebo rigatoni či kolínka
* 175 g čerstvého špenátu (ja som dala mrazeny, ale cele tisty)

Postup přípravy receptu

  1. Predhrejeme trubu na 180°C.

  2. Syr vybalime z papieroveho obalu a vlozime nazad do drevenej krabicky. Vrch syra narezeme nozom asi 7-10mm od kraja v tvare kruhu a tu vrchnu plesen odstranime (nabuduce nafotim) a tu plesen mozeme spapat.

  3. Cesnak nakrajame na platky a povtlacame do odkrytej striedky syra.

  4. Z rozmarinu otrhame listky, posypeme nim streidku syra a zalejeme olejom, listky rozmarinu povtlacame tak, aby boli ponorene do oleja. Syr zapecieme v trube asi 20-25min. Pre istotu treba syr podlozit plechom, alebo tanierom vhodnym do truby.

  5. Dalej nastruhame parmezan na jemnom struhaku.

  6. Cestoviny uvarime tak, aby boli hotove ked bude syr dopeceny. Tesne pred tym, cca 15 sekund, ako budeme cestoviny zlievat, pridame do vody k cestovinam aj spenat (ak je mrazeny, tak asi 1min skor).

  7. Cestoviny so spenatom zlejeme a premiesame s trochou oleja a nastruhanym parmezanom, okorenime a osolime ak treba. Cestoviny naporcujeme na taniere a polejeme rozpustenym plesnovym syrom. Syr dame na stred stola a kraje dojedame spolu s cestovinami.

Poznámka od kuchařky

Cestoviny som si v tomto pripade robila sama:

4vajcia

200g chlebovej muky

200g hrubej muky

2PL olivoveho oleja