
Suroviny
- 250 g sýru Camembert (moze byt aj ina plesnovy syr, najlepsie v drevenej krabicke)
- cca 4-5 porcí
- * 2 stroužky česneku
- * 1 větvička čerstvého rozmarýnu
- * sůl
- * pepř
- * olivový olej
- * 125 g parmazánu
- * 500 g těstovin penne nebo rigatoni či kolínka
- * 175 g čerstvého špenátu (ja som dala mrazeny, ale cele tisty)
Postup přípravy receptu
-
Predhrejeme trubu na 180°C.
-
Syr vybalime z papieroveho obalu a vlozime nazad do drevenej krabicky. Vrch syra narezeme nozom asi 7-10mm od kraja v tvare kruhu a tu vrchnu plesen odstranime (nabuduce nafotim) a tu plesen mozeme spapat.
-
Cesnak nakrajame na platky a povtlacame do odkrytej striedky syra.
-
Z rozmarinu otrhame listky, posypeme nim streidku syra a zalejeme olejom, listky rozmarinu povtlacame tak, aby boli ponorene do oleja. Syr zapecieme v trube asi 20-25min. Pre istotu treba syr podlozit plechom, alebo tanierom vhodnym do truby.
-
Dalej nastruhame parmezan na jemnom struhaku.
-
Cestoviny uvarime tak, aby boli hotove ked bude syr dopeceny. Tesne pred tym, cca 15 sekund, ako budeme cestoviny zlievat, pridame do vody k cestovinam aj spenat (ak je mrazeny, tak asi 1min skor).
-
Cestoviny so spenatom zlejeme a premiesame s trochou oleja a nastruhanym parmezanom, okorenime a osolime ak treba. Cestoviny naporcujeme na taniere a polejeme rozpustenym plesnovym syrom. Syr dame na stred stola a kraje dojedame spolu s cestovinami.
Poznámka od kuchařky
Cestoviny som si v tomto pripade robila sama:
4vajcia
200g chlebovej muky
200g hrubej muky
2PL olivoveho oleja