Česnekovo-sýrová pomazánka Habunda s bagetkou

55
- reklama -

Suroviny
60 jednodžek

300 g taveného sýru (mám odzkoušen taveňák z Kauflandu – 100 g Gouda)
150-250 g margarínu (Perla, Rama, Flora…, je to úplně jedno)
150-300 g na jemno nastouhaného tvrdého sýra (přidávat a strouhat postupně, aby Vám nezustalo moc nastrouhaného sýra)
sůl
mletý pepř
česnek (rozmačkaný a dle chuti – osobně dávám na toto množství 6 stroužků)
Na ozdobu:
hroznové víno
mandarinky
klobáska
cherry rajčátka
nakládačka
tvrdý sýr
…nebo to, co si tam dáte

Postup přípravy receptu

  1. Do větší mísy nastrouháme nejdříve tvrdý sýr, přidáme tavený sýr, přidáme margarín, sůl, pepř a česnek.


    Zobrazit celý recept

  2. Všechno řádně promícháme vidličkou.

  3. Mažeme nejlépe na francouzskou (nebo fitness) bagetu a na tento „nosič“ dáme libovolnou nálož – 1) pouze bílé hrozno 2) pouze mandarinku 3) klobásku, plátek nakládačky, plátek cherry rajčátka a plátek tvrdého sýra

Poznámka od kuchařky

Já tuto pomazánku používám jenom na jednohubky a pomazánku natírám pouze vidličkou (zaobleným koncem). Vypadá to lépe a je to hlavně rychlejší.