- reklama -
Suroviny
60 jednodžek
- 300 g taveného sýru (mám odzkoušen taveňák z Kauflandu – 100 g Gouda)
- 150-250 g margarínu (Perla, Rama, Flora…, je to úplně jedno)
- 150-300 g na jemno nastouhaného tvrdého sýra (přidávat a strouhat postupně, aby Vám nezustalo moc nastrouhaného sýra)
- sůl
- mletý pepř
- česnek (rozmačkaný a dle chuti – osobně dávám na toto množství 6 stroužků)
- Na ozdobu:
- hroznové víno
- mandarinky
- klobáska
- cherry rajčátka
- nakládačka
- tvrdý sýr
- …nebo to, co si tam dáte
Postup přípravy receptu
-
Do větší mísy nastrouháme nejdříve tvrdý sýr, přidáme tavený sýr, přidáme margarín, sůl, pepř a česnek.
-
Všechno řádně promícháme vidličkou.
-
Mažeme nejlépe na francouzskou (nebo fitness) bagetu a na tento „nosič“ dáme libovolnou nálož – 1) pouze bílé hrozno 2) pouze mandarinku 3) klobásku, plátek nakládačky, plátek cherry rajčátka a plátek tvrdého sýra
Poznámka od kuchařky
Já tuto pomazánku používám jenom na jednohubky a pomazánku natírám pouze vidličkou (zaobleným koncem). Vypadá to lépe a je to hlavně rychlejší.
Kuchař: habunda