- reklama -
Suroviny
- 350 g hladké mouky
- 30 g sádla
- 20 g droždí
- 180-200 ml mléka
- lžička cukru
- lžíce chia semínek
- sůl
- Dále:
- vejce na potření
- 2 stroužky česneku
- špetka oregana
- plátek másla
Postup přípravy receptu
-
Do vlahého mléka s cukrem dáme droždí a necháme vzejít kvásek. Mouku prosejeme, přidáme rozpuštěné vlahé sádlo, kvásek a zbytek surovin.
-
Vypracujeme hladké, nelepivé těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme hodinku vykynout. Z vykynutého těsta uděláme válečky a utvoříme uzlíky.
-
Ukládáme na plech s pečícím papírem a necháme ještě 15 minut kynout. Potřeme vejcem smíchaným s rozetřeným česnekem. Pečeme na 180 st. asi 20-25 minut do růžova.
-
Mezitím rozpustíme máslo, přidáme utřený česnek a oregano. Upečené, ještě horké uzlíky potřeme česnekovým máslem.
Kuchařka: mika59