- reklama -
Suroviny
- hovězí srdce
- 2 mrkve
- petržel
- 1/2 celeru
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- bobkový list
- nové koření
- celý pepř
- sůl
- —
- utřený česnek
- koření na steaky – nemusí být
- Trojobal:
- hladká mouka
- vejce+lžička hořčice
- strouhanka+2 lžíce parmazánu
- olej na smažení
Postup přípravy receptu
-
Hovězí srdce očistíme od blan a žilek a rozpůlíme. Pořádně omyjeme a vložíme do hrnce s očištěnou kořenovou zeleninou, cibulí, česnekem a kořením. Vaříme do měkka.
-
Měkké srdce vyjmeme a necháme zchladnout. Vývar nám zůstane na skvělou polévku. Ze srdce nakrájíme úhledné plátky. Kousky a zbytky dáme do polévky
-
Nakrájené kousky potřeme prolisovaným česnekem, posypeme kořením nebo mletým pepřem a necháme chvíli uležet.
-
Odležené kousky obalíme v mouce, rozšlehaným vejcem s hořčicí, a strouhance smíchané se sýrem. Smažíme v rozehřátém oleji z obou stran. Podáváme s bramborovou kaší.
Kuchařka: mika59