Česnekové řízečky z hovězího srdce

43
- reklama -

Suroviny

hovězí srdce
2 mrkve
petržel
1/2 celeru
1 cibule
2 stroužky česneku
bobkový list
nové koření
celý pepř
sůl
utřený česnek
koření na steaky – nemusí být
Trojobal:
hladká mouka
vejce+lžička hořčice
strouhanka+2 lžíce parmazánu
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí srdce očistíme od blan a žilek a rozpůlíme. Pořádně omyjeme a vložíme do hrnce s očištěnou kořenovou zeleninou, cibulí, česnekem a kořením. Vaříme do měkka.


    Zobrazit celý recept

  2. Měkké srdce vyjmeme a necháme zchladnout. Vývar nám zůstane na skvělou polévku. Ze srdce nakrájíme úhledné plátky. Kousky a zbytky dáme do polévky

  3. Nakrájené kousky potřeme prolisovaným česnekem, posypeme kořením nebo mletým pepřem a necháme chvíli uležet.

  4. Odležené kousky obalíme v mouce, rozšlehaným vejcem s hořčicí, a strouhance smíchané se sýrem. Smažíme v rozehřátém oleji z obou stran. Podáváme s bramborovou kaší.