![Česnekové kuřecí s hráškem_5ff8573b21ae6.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/cesnekove-kureci-s-hraskem_5ff8573b0f4df.jpeg)
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 1/2 kg kuřecích prsou
- 1 hrnek mraženého hrášku
- 50 g másla
- 2 cibule – šalotky
- 4 stroužky českého česneku
- 1/2 l kuřecího vývaru
- hrst jemně nasekané pažitky
- sůl
- pepř
- hladká mouka
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsa nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme a smícháme s utřeným česnekem a necháme odležet, nejlépe do druhého dne.
-
Nakrájíme si šalotku na nudličky, rozehřejeme máslo a naložené, nasolené a česnekem ochucené kuřecí maso zprudka opékáme do křupava.
-
Poté přidáme nakrájenou šalotku, hrášek a ještě lehce restujeme.
-
Přilijeme kuřecí vývar, ve kterém jsme rozmíchali lžíci hladké mouky a po promíchání lehce provaříme asi 15 minut.
-
Do hotového pokrmu vmícháme na závěr hrst nasekané pažitky a opepříme.
Vhodnou přílohou jsou těstoviny nebo jasmínová rýže.
Kuchař: Colombo65