Česnekové koleno

61
- reklama -

Suroviny

vepřové koleno
2 paličky česneku
1 polévková lžíce medu
1 polévková lžíce oleje
sůl
voda

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si očistíme česnek, polovinu utřeme (nastrouháme) a druhou polovinu nakrájíme na plátky.

  2. Utřený česnek smícháme s medem a olejem.

  3. Koleno si vykostíme, omyjeme a prošpikujeme nakrájeným česnekem, nešetříme.

  4. Koleno osolíme a ze všech stran potřeme nachystamou medovou marinádou.

  5. Dáme do pekáče, podlejeme vodou.

  6. Zakryjeme a pečeme na 200°C asi 1,5 hodiny. Po dobu pečení přeléváme výpekem.

Poznámka od kuchařky

Kůžička je tmavší, lekla jsem se že je spáleno, ale není, je to díky medu :-).

Chuť je sladce česneková.

Inspirace na včerejších Slavnostech česneku v Buchlovicích.