
- reklama -
Suroviny
- vepřové koleno
- 2 paličky česneku
- 1 polévková lžíce medu
- 1 polévková lžíce oleje
- sůl
- voda
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si očistíme česnek, polovinu utřeme (nastrouháme) a druhou polovinu nakrájíme na plátky.
-
Utřený česnek smícháme s medem a olejem.
-
Koleno si vykostíme, omyjeme a prošpikujeme nakrájeným česnekem, nešetříme.
-
Koleno osolíme a ze všech stran potřeme nachystamou medovou marinádou.
-
Dáme do pekáče, podlejeme vodou.
-
Zakryjeme a pečeme na 200°C asi 1,5 hodiny. Po dobu pečení přeléváme výpekem.
Poznámka od kuchařky
Kůžička je tmavší, lekla jsem se že je spáleno, ale není, je to díky medu :-).
Chuť je sladce česneková.
Inspirace na včerejších Slavnostech česneku v Buchlovicích.
Kuchařka: nofrona









