
- reklama -
Suroviny
- 5-6 krajíců staršího chleba
- 3 lžíce oleje
- sušený česnek
- bazalka sušená
- oregano sušené
- špetka sladké papriky
- sůl
- 100 ml Majolky®
- 1 kyselá okurka (nastrouhaná na jemno)
- 1 šalotka (nastrouhaná na jemno)
- lžička Harissy (nebo podle chuti)
- lžíce dobrého kečupu
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Smícháme olej s bylinkami. Chleba nakrájíme na přibližně stejné hranolky. Omastíme olejem a pečeme na pečícím papíru v předem vyhřáté troubě do křupava.
-
Trvá to asi 6-8 minut. Doporučuji hlídat, aby moc neztmavly a neztvrdly. Majolku smícháme se všemi surovinami a podáváme s opečenými chlebovými hranolky.
Poznámka od kuchařky
Inspiraci mám z netu, i když jsme to podobně dělávali už kdysi dávno, když zůstal starší chleba.
Kuchařka: mika59