Česnekové chlebové hranolky s ďábelskou omáčkou

82
- reklama -

Suroviny

5-6 krajíců staršího chleba
3 lžíce oleje
sušený česnek
bazalka sušená
oregano sušené
špetka sladké papriky
sůl
100 ml Majolky®
1 kyselá okurka (nastrouhaná na jemno)
1 šalotka (nastrouhaná na jemno)
lžička Harissy (nebo podle chuti)
lžíce dobrého kečupu
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme olej s bylinkami. Chleba nakrájíme na přibližně stejné hranolky. Omastíme olejem a pečeme na pečícím papíru v předem vyhřáté troubě do křupava.

  2. Trvá to asi 6-8 minut. Doporučuji hlídat, aby moc neztmavly a neztvrdly. Majolku smícháme se všemi surovinami a podáváme s opečenými chlebovými hranolky.

Poznámka od kuchařky

Inspiraci mám z netu, i když jsme to podobně dělávali už kdysi dávno, když zůstal starší chleba.