
Suroviny
- hovězí bujon
- česnek
- sůl
- majoránka
- pepř
- vejce
- anglická slanina
- maggi
- chleba
- olej
Postup přípravy receptu
-
Nejprve dáme vařit asi l litr vody a přidáme 2 hovězí bujony.
-
Mezitím usmažíme na drobno nakrájenou anglickou slaninu asi 15-20 dkg.
-
Bujony ve vodě necháme asi 10 min provařit a přidáme rozmačkaný česnek, alespoň 3- 4 stroužky. Pak přisypeme veškeré koření, osolíme, opepříme , dáme maggi a lžíci majoránky a rovněž přidáme anglickou slaninu, kterou jsme si osmažili.
-
Když je vše hotové, rozklepneme do polévky vejce – do 1 litru polévky určitě 3 vejce. Pro jednoho strávníka jedno vejce do talíře a chvilinku necháme, aby se vejce trochu uvařilo. Dále na kostičky nakrájíme chleba, opečeme jej a podáváme k této sváteční česnečce.
Poznámka od kuchařky
Tato polévka je trochu pracná, ale komu nevadí česnek, tak určitě již jinou česnečku vařit nebude . Je to opravdu pochoutka.