Česneková polévka – sváteční

323
- reklama -

Suroviny

hovězí bujon
česnek
sůl
majoránka
pepř
vejce
anglická slanina
maggi
chleba
olej

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve dáme vařit asi l litr vody a přidáme 2 hovězí bujony.

  2. Mezitím usmažíme na drobno nakrájenou anglickou slaninu asi 15-20 dkg.

  3. Bujony ve vodě necháme asi 10 min provařit a přidáme rozmačkaný česnek, alespoň 3- 4 stroužky. Pak přisypeme veškeré koření, osolíme, opepříme , dáme maggi a lžíci majoránky a rovněž přidáme anglickou slaninu, kterou jsme si osmažili.

  4. Když je vše hotové, rozklepneme do polévky vejce – do 1 litru polévky určitě 3 vejce. Pro jednoho strávníka jedno vejce do talíře a chvilinku necháme, aby se vejce trochu uvařilo. Dále na kostičky nakrájíme chleba, opečeme jej a podáváme k této sváteční česnečce.

Poznámka od kuchařky

Tato polévka je trochu pracná, ale komu nevadí česnek, tak určitě již jinou česnečku vařit nebude . Je to opravdu pochoutka.