Česneková polévka s uzeným masem a tarhoňou

205
- reklama -

Suroviny

200 g libového uzeného masa
1/2 hrnku tarhoni
2 střední brambory
1 palice česneku nebo podle chuti
1 mrkev
1 lžíce sádla
cca 1,5 l hovězího vývaru nebo z kostí
kmín
sůl
pepř
čerstvá majoránka (nemusí být)

Postup přípravy receptu

  1. Brambory a uzené nakrájíme na kostky, mrkev nastrouháme. Rozpustíme sádlo a opečeme tarhoňu do zlatova. Před koncem přidáme polovinu česneku nakrájeného na plátky, mrkev a společně krátce opečeme.


    Zobrazit celý recept

  2. Tarhoňu zalijeme vývarem a vložíme maso brambory a kmín. Vaříme do změknutí tarhoni a brambor. Před dovařením přidáme zbytek utřeného česneku a polévku dochutíme. Na talíři ozdobíme lístky majoránky.