
- reklama -
Suroviny
4 porce
- uzené maso -vývar (nejlépe krkovička, )
- trochu hladké mouky
- olej nebo sádlo
- cibule
- česnek
- sůl
- pepř
- trochu majoránky
- kapka worchestru a nakonec
- (uzené maso)
Postup přípravy receptu
-
Na sádle zpěníme cibulku do zlatova, přidáme asi tři stroužky prolisovaného česneku, když je cibulka zlatá, přidáme hladkou mouku a uděláme jíšku (ne moc tmavou), zalijeme studeným vývarem z uzeného a necháme povařit asi dvacet minut.
-
Před dovařením přidáme ještě česnek, sůl a pepř podle chuti a zakápneme worčestrovkou, sundáme z plotny a kdo chce může trošinku zjemnit smetanou a přidat trošinku majoránky.
Poznámka od kuchařky
Jako přílohu jsem tentokrát zvolila bavorské knedlíky podle Jany Remkové a mohu říct, že nezbylo.
Kuchařka: amorhop