Česneková omáčka s uzeným a knedlíkem

239
- reklama -

Suroviny
4 porce

uzené maso -vývar (nejlépe krkovička, )
trochu hladké mouky
olej nebo sádlo
cibule
česnek
sůl
pepř
trochu majoránky
kapka worchestru a nakonec
(uzené maso)

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle zpěníme cibulku do zlatova, přidáme asi tři stroužky prolisovaného česneku, když je cibulka zlatá, přidáme hladkou mouku a uděláme jíšku (ne moc tmavou), zalijeme studeným vývarem z uzeného a necháme povařit asi dvacet minut.

  2. Před dovařením přidáme ještě česnek, sůl a pepř podle chuti a zakápneme worčestrovkou, sundáme z plotny a kdo chce může trošinku zjemnit smetanou a přidat trošinku majoránky.

Poznámka od kuchařky

Jako přílohu jsem tentokrát zvolila bavorské knedlíky podle Jany Remkové a mohu říct, že nezbylo.