
- reklama -
Suroviny
3 porce
- 100 g plátkové anglické slaniny
- 8 stroužků česneku (českého)
- 500 ml plnotučného mléka
- 180 g zakysané smetany 15%
- 2 lžičky vegety Chuť jara (Kuchárek)
- 1 lžíce hladké mouky
Postup přípravy receptu
-
Slaninu nakrájíme na nudličky a krátce na sucho osmahneme. Poprášíme moukou, promícháme a chvíli mícháme.
-
Zalijeme mlékem, přidáme vegetu a na jemno nastrouhané stroužky česneku. Promícháme a asi 10 minut povaříme.
-
Na závěr vmícháme zakysanou smetanu, necháme přejít varem a odstavíme.
-
Podáváme s knedlíkem.
Poznámka od kuchařky
Podáváme i s vařeným masem dle vlastního výběru, já dala vařenou hovězí slabinu.
Kuchařka: JanaB1