Česneková krůtí křídla pečená na zelí s jablky

52
- reklama -

Suroviny
3 – 4 porce

800 g krůtích křídel
700 g kysaného zelí
1 větší jablko nebo 2 menší
50 g slaniny
1 velká cibule
2-3 stroužky česneku
trochu oleje
lžička hnědého cukru
grilovací koření
červená paprika
pepř
sůl
sádlo na vymazání pekáčku

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme olej s utřeným česnekem, kořením a solí.


    Zobrazit celý recept

  2. Křídla umyjeme a osušíme.

  3. Ochucený olej vetřeme do masa a necháme chvíli uležet.

  4. Pekáček vymažeme a přidáme zelí, na to cibuli na kolečka a slaninu na kousky.

  5. Nahoru položíme křídla, kolem jablko na kostky, které posypeme cukrem.

  6. Podlijeme trochou vody. Pekáček přikryjeme a pečeme při cca 190-200 °C do měkka.

  7. Před koncem odkryjeme a dopečeme na barvu. Jablka zkaramelizují a promícháme je se zelím.