- reklama -
Suroviny
3 – 4 porce
- 800 g krůtích křídel
- 700 g kysaného zelí
- 1 větší jablko nebo 2 menší
- 50 g slaniny
- 1 velká cibule
- 2-3 stroužky česneku
- trochu oleje
- lžička hnědého cukru
- grilovací koření
- červená paprika
- pepř
- sůl
- sádlo na vymazání pekáčku
Postup přípravy receptu
-
Smícháme olej s utřeným česnekem, kořením a solí.
-
Křídla umyjeme a osušíme.
-
Ochucený olej vetřeme do masa a necháme chvíli uležet.
-
Pekáček vymažeme a přidáme zelí, na to cibuli na kolečka a slaninu na kousky.
-
Nahoru položíme křídla, kolem jablko na kostky, které posypeme cukrem.
-
Podlijeme trochou vody. Pekáček přikryjeme a pečeme při cca 190-200 °C do měkka.
-
Před koncem odkryjeme a dopečeme na barvu. Jablka zkaramelizují a promícháme je se zelím.
Kuchařka: mika59