- reklama -
Suroviny
- 500 g hladké mouky
- 1 lžička cukru
- 1 lžička soli
- 50 ml oleje
- 1 kostka droždí (nebo 3 lžičky sušeného)
- 300-350 ml mléka
- 125 g Hery (másla)
- 1 palička česneku
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky mleté papriky
- nastrouhaný sýr
- 1 vejce
- tuk na vymazání plechu
- mouka na vál
Postup přípravy receptu
-
Z trochy vlaž.mléka+cukru+droždí necháme vzejít kvásek.
Do pekárny nalijeme mléko, přidáme olej, kvásek, mouku a sůl.
Zapneme program těsto a necháme vypracovat+vykynout těsto.
Lze zadělávat i ručně bez pomoci pekárny. -
Vykynuté těsto rozdělíme na 3 díly a na pomoučeném válu vyválíme 3 placky, které pomažeme nádivkou.
-
Nádivka- povolenou heru vymícháme se solí, paprikou a utřeným česnekem.
-
Pomazaný plát vždy svineme do rolády-závinu a ostrým nožem pokrájíme na plátky.
-
Ty přendáme na vymazaný plech, lehce je ještě můžeme dlaní rozmáčknout /není nutné/. Necháme je ještě chvíli kynout, pak je potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme strouhaným sýrem.
-
Dáme do trouby vyhřáté na 180°C a upečeme dozlatova.
Nejlépe chutnají čerstvé k pivu či vínu.
Kuchařka: Fokuska