
- reklama -
Suroviny
třílitrový hrnec
- olej na restování (případně do něj trocha másla)
- 2 střední cibule
- 1 větší hlavička česneku
- 1 větší mrkev
- 1/4 hrnku červené čočky
- 1 vejce
- hrst majoránky
- sůl
- pepř dle chuti
- vývar nebo 2 kostky drůbežího bujónu (ten z Lidlu je nejlepší)
Postup přípravy receptu
-
Cibule nakrájíme nadrobno a restujeme na rozehřátém tuku dozlatova až dohněda, společně s mrkví nastrouhanou na tenká kolečka .
-
Poté přidáme prolisovaný česnek a ještě chvíli restujeme, pak zalijeme horkým vývarem (nebo vodou a přidáme bujóny). Necháme 5 minut provařit a přidáme červenou čočku.
-
Přivedeme opět k varu, přidáme lehce rozmíchané vejce a a majoránku a po 2 minutách varu vypneme.
Poznámka od kuchařky
Bujóny lze samozřejmě vynechat a polévku jen osolit. Kdo nemá rád čočku, může ji nahradit např. instantní pohankou, stejně jako čočka polévku příjemně zahustí.
Kuchařka: petule.cz