
Suroviny
4 porce
- 1 cibule
- 1 – 2 paličky česneku
- 1 kostka hovězí bujón
- 4 brambory
- Na ozdobu:
- chlebové krutony
- sýr
- Podle chuti:
- mletý černý pepř
- sůl
- drcený kmín
- majoránka
Postup přípravy receptu
-
Menší cibuli a česnek očistíme. Cibuli nasekáme najemno, česnek také, nebo jej nakrájíme na plátky či prolisujeme. Záleží, jak má kdo rád. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky.
-
V hrnci rozehřejeme sádlo a zesklovatíme cibuli. Přidáme česnek, krátce orestujeme a zalijeme horkou vodou. Přidáme brambory, kostku bujónu (masový nebo zeleninový) a polévku osolíme, opepříme a přidáme drcený kmín.
-
Česnečku vaříme do změknutí brambor.
-
Ke konci přidáme do česnečky drhnutou majoránku. Pro silnější česnekový efekt můžeme přidat další 3 stroužky česneku, tentokrát už prolisovaného.
-
Horkou česnečku lijeme nejlépe do misek a posypeme upečenými kostičkami tvrdšího chleba a nastrouhaným sýrem. Hotovou česnečku se sýrem ihned podáváme.
Poznámka od kuchařky
Dobrou chuť 🙂