- reklama -
Suroviny
- 1 kg vepřových kostí
- 1/2 kg hovězího na polévku
- 1 velká cibule
- 1 velká palice česneku
- 2 vejce
- 1/4 chleba
- 1 čajová lžíce libečku
- 1 hrst majoránky
- sůl
- 10 kuliček celého pepře
- 10 kuliček jalovce
- 10 kuliček nového koření
- na špičku nože mletého chillli
Postup přípravy receptu
-
Dáme vařit vepřové kosti, hovězí, cibuli, 1/2 palice česneku, pepř, jalovec, nové koření, 2 lžičky soli a chilli do 1 1/2l vody. Vaříme pomalu 40 minut v papiňáku.
-
Vývar scedíme, přidáme libeček, majoránku a přivedeme do varu. Do vroucího vývaru rozklepneme dvě vejce – nemícháme! Když jsou vejce uvařená, lžící je rozkrojíme (vejce můžeme uvařit zvlášť a nakrájet na drobné kousky).
Přidáme 1/2 palice rozdrceného česneku. -
Na pánvi rozehřejeme olej. Chleba nakrájíme na malé kostky a zvolna opečeme. Přidáváme k polévce.
Kuchařka: BrectanIvy