Česnečka paní mistrové

63
- reklama -

Suroviny

1 kg vepřových kostí
1/2 kg hovězího na polévku
1 velká cibule
1 velká palice česneku
2 vejce
1/4 chleba
1 čajová lžíce libečku
1 hrst majoránky
sůl
10 kuliček celého pepře
10 kuliček jalovce
10 kuliček nového koření
na špičku nože mletého chillli

Postup přípravy receptu

  1. Dáme vařit vepřové kosti, hovězí, cibuli, 1/2 palice česneku, pepř, jalovec, nové koření, 2 lžičky soli a chilli do 1 1/2l vody. Vaříme pomalu 40 minut v papiňáku.


    Zobrazit celý recept

  2. Vývar scedíme, přidáme libeček, majoránku a přivedeme do varu. Do vroucího vývaru rozklepneme dvě vejce – nemícháme! Když jsou vejce uvařená, lžící je rozkrojíme (vejce můžeme uvařit zvlášť a nakrájet na drobné kousky).
    Přidáme 1/2 palice rozdrceného česneku.

  3. Na pánvi rozehřejeme olej. Chleba nakrájíme na malé kostky a zvolna opečeme. Přidáváme k polévce.