- reklama -
Suroviny
- 750 ml vývaru
- 4 brambory
- 2 paličky česneku
- 1 cibule
- 1 pl sádla (másla)
- 1 tavený sýr
- sůl
- chleba (množství dle počtu strávníků)
Postup přípravy receptu
-
Cibulku si očistíme, nakrájíme na malé kostičky. Česnek oloupeme, 2-3 stroužky nakrájíme na plátky, zbylé dáme stranou. Brambory oloupeme, opepreme a nakrájíme na kostky.
-
Do hrnce dáme na sádlo osmažit nachystanou cibulku a plátky česneku, přidáme nachystané brambory, zalejeme vývarem, osolíme a uvaříme do měkka.
-
Přidáme tavený sýr, necháme rozpustit, odstavíme. Přidáme česnek a vše do hladka rozmixujeme.
-
Chleba si nakrájíme na kostičky a na sádle osmažíme, nebo opečeme v troubě.
Poznámka od kuchařky
Polévka je velmi chutná, podávaná s čerstvým tymiánem.
Kuchařka: nofrona