Česnečka (jako vánoční Kuba)

56
- reklama -

Suroviny
8 porcí

3 hrsti krup
hrst sušených hub
2 kostky houbového bujónu
1,5 l vody
3 lžíce ovesných vloček
lžíce másla
1 vajíčko
3-5 stroužků česneku

Postup přípravy receptu

  1. Ráno jsem si proprala kroupy a nechala je namočené ve vodě.

  2. Pak jsem k nim přihodila houby, bujon a dala asi na hodinku vařit.

  3. Když už byly houby a kroupy celkem měkké, nechala jsem nasucho na pánvičce opražit vločky – jak začaly vonět, přidala jsem máslo, vypnula sporák a společně lehce orestovala.

  4. Vločky jsem přidala do polévky a asi čtvrt hodinky jsem nechala povařit.

  5. Krátce před dokončením jsem do polévky klepla vejce a vidličkou jsem ho jen tak „rozehnala“. Česnek prolisujeme a přidáme úplně na konec.

Poznámka od kuchařky

Zapomněla jsem naplánovat polévku na neděli, tak jsem prošla špajz a udělala z toho, co jsem našla. Samotnou mě překvapilo, jak byla dobrá – a protože jsem ji tu nenašla, dovoluji si přidat:-) Hodně mi připomněla vánočního Kubu – proto ten název.