
Suroviny
8 porcí
- 3 hrsti krup
- hrst sušených hub
- 2 kostky houbového bujónu
- 1,5 l vody
- 3 lžíce ovesných vloček
- lžíce másla
- 1 vajíčko
- 3-5 stroužků česneku
Postup přípravy receptu
-
Ráno jsem si proprala kroupy a nechala je namočené ve vodě.
-
Pak jsem k nim přihodila houby, bujon a dala asi na hodinku vařit.
-
Když už byly houby a kroupy celkem měkké, nechala jsem nasucho na pánvičce opražit vločky – jak začaly vonět, přidala jsem máslo, vypnula sporák a společně lehce orestovala.
-
Vločky jsem přidala do polévky a asi čtvrt hodinky jsem nechala povařit.
-
Krátce před dokončením jsem do polévky klepla vejce a vidličkou jsem ho jen tak „rozehnala“. Česnek prolisujeme a přidáme úplně na konec.
Poznámka od kuchařky
Zapomněla jsem naplánovat polévku na neděli, tak jsem prošla špajz a udělala z toho, co jsem našla. Samotnou mě překvapilo, jak byla dobrá – a protože jsem ji tu nenašla, dovoluji si přidat:-) Hodně mi připomněla vánočního Kubu – proto ten název.