
- reklama -
Suroviny
- Vývar z morkových kosti:
- morkové kosti
- hovězí žebro
- kousek hovězích jater
- mrkev
- celer
- petržel
- cibule
- nové koření
- pepř
- sůl
- bobkový list
- 1lžícka jablečného octa
- 1 dcl červeného vína
- česnek
- sůl
- vejce
- chleba
- sádlo
- libeček
- jarní cibulka
Postup přípravy receptu
-
Kosti a zeleninu do vývaru je dobré předem cca půl hodiny péct v troubě na vysoký výkon.
-
Dát do studené vody i s výpekem, přidat játra, ocet a přivést k varu. Sundat pěnu, která se utvoří a poté přidat víno, kořeni a sůl.
-
Vařit čím déle, tím lépe.
-
Maso obrat a nakrájet do vývaru, morek vydlabat a přidat také.
-
Na talíř vložit utřený česnek (kolik kdo snese), žloutek a zalít horkým vývarem s kousky masa.
-
Přidat na kostičky nakrájený chléb a opečený na sádle. Posypat libečkem a cibulkou.
Poznámka od kuchařky
V této polévce je misto žloutku zastřené vejce.
Kuchařka: aachje