Česnečka

65
- reklama -

Suroviny

Vývar z morkových kosti:
morkové kosti
hovězí žebro
kousek hovězích jater
mrkev
celer
petržel
cibule
nové koření
pepř
sůl
bobkový list
1lžícka jablečného octa
1 dcl červeného vína
česnek
sůl
vejce
chleba
sádlo
libeček
jarní cibulka

Postup přípravy receptu

  1. Kosti a zeleninu do vývaru je dobré předem cca půl hodiny péct v troubě na vysoký výkon.

  2. Dát do studené vody i s výpekem, přidat játra, ocet a přivést k varu. Sundat pěnu, která se utvoří a poté přidat víno, kořeni a sůl.

  3. Vařit čím déle, tím lépe.

  4. Maso obrat a nakrájet do vývaru, morek vydlabat a přidat také.

  5. Na talíř vložit utřený česnek (kolik kdo snese), žloutek a zalít horkým vývarem s kousky masa.

  6. Přidat na kostičky nakrájený chléb a opečený na sádle. Posypat libečkem a cibulkou.

Poznámka od kuchařky

V této polévce je misto žloutku zastřené vejce.