Český trhanec s teplými malinami

68
- reklama -

Suroviny

300 g čerstvých malin
4 vejce
120 g hladké mouky
0,25 l mléka
30 g cukru
sůl
30 g mandlových lupínků
30 g hrozinek
mandlový sirup
olej nebo
máslo na pečení

Postup přípravy receptu

  1. Z mouky, žloutků, cukru, soli a mléka připravíme řidší těsto, do něhož lehce vmícháme sníh z bílků. Do hotového těsta vmícháme rozinky a mandlové hoblinky.

  2. Těstíčko pečeme na pánvi po obou stranách. Upečenou palačinku roztrháme a kousky a ještě lehce opečeme. Podáváme přelité ohřátým mandlovým sirupem, do něhož jsme rozmačkali čerstvé maliny.

Poznámka od kuchařky

Doporučila bych máslo, než olej, má to tak lepší chuť.