
Suroviny
4 – 6 porcí
- 2x rýže ve varných sáčcích
- kuřecí prsa grilovaná
- cibule
- olej
- 1 bílá paprika
- 1 žlutá paprika
- 1 červená paprika
- 6 středně velkých rajčat
- červené fazole
- Gombasecká klobása
- lázeňský párek
- sůl
- pepř
- sýr cihla Eidam
- kysané zelí
Postup přípravy receptu
-
Rýži dáme vařit do osolené vařící vody. Vaříme dle návodu na krabici.
-
Jednu větší cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Polovina přijde na rizoro a druhá polovina do „leča“.
-
Na pánev dáme trochu oleje, cibuli necháme zpěnit a přidáme na kostičky nakrájená grilovaná kuřecí prsa. Chvíli restujeme a vmícháme uvařenou okapanou rýži. (Je ideální, když je rýže lepivá.)
-
Současně dáme do osolené vody vařit dříve namočené červené fazole.
-
Hotové rizoto smícháme s uvařenými zcezenými fazolemi.
-
Na další pánvi připravíme „lečo“. V uvozovkách proto, že je to spíše jen základ na lečo, protože vejce již nedáváme. (I když fantazii se meze nekladou.) Takže klasicky. Na pánev dáme trochu oleje, cibuli necháme zpěnit a přidáme nakrájenou klobásu a párek. Dále nakrájené papriky, rajčata a kysané zelí z bečky. Vše mírně podusíme (papriky mohou být mírně „naskus“). Osolíme a opepříme (pepř používám zásadně celý barevný a drtím ho na pokrm z ručního mlýnku).
Poznámka od kuchařky
Způsob podávání: Na talíře servírujeme rizoto, na něj kopeček „leča“ a nakonec strouhaný sýr. Místo sýra můžete vyzkoušet bílý jogurt. Pak to bude Gallo Pinto téměř jako v originále.