Česká bramboračka z remosky

97
- reklama -

Suroviny
4 porce

1litr vody
500 g brambor
2 mrkve
1 petržel
kousek celeru
1 cibule
1 Ižička mletého kmínu
2 Ižičky majoránky
2 Ižíce hladké mouky
hrst listové petrželky
200 g čerstvých hub nebo 20 g sušených
2 Ižíce másla
sůl, pepř

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájenou a očištěnou mrkev, petržel a celer osmahneme v remosce na másle. Pak přidáme plátky čerstvých hub, po chvíli pak nasekanou cibuli, ochutíme kmínem, zaprášíme moukou a zasmažíme dozlatova.


    Zobrazit celý recept

  2. Zalijeme vodou, přidáme oloupané a na kostky pokrájené brambory, mírně osolíme, opepříme a vaříme doměkka. Polévku pak ochutíme v dlani rozemnutou majoránkou a jen krátce provaříme. Porce na talíři ozdobíme jemně nasekanou listovou petrželku.

  3. Poznámka: Sušené houby namočíme asi na 30 minut do vlažné vody, aby změkly. Přidáme je do polévky až s bramborami. Můžeme přidat i trochu scezené vody z nich, ale ne příliš (nejvýše 100 ml), polévka by zhořkla.

  4. Obměny: Do polévky můžeme společně s majoránkou přidat i nasekané lístky libečku a prolisovaný česnek. 1/3 polévky můžeme rozmixovat nebo propasírovat přes síto a pak společně s majoránkou přidat zpět do remosky. Polévka zhoustne.

Poznámka od kuchařky

Recept byl připravován dle kuchařky ,,Pečeme zdravě a chutně,,.

Všechny recepty jsou i na FB ve skupině „Vaříme s Jirkou“ (Cooking with Jirka).

https://www.facebook.com/groups/107167705971951/