
- reklama -
Suroviny
4 až 6 porcí
- 1 malá hlávka červeného zelí
- 1 červená cibule
- 1 velká nebo 2 malé bulvy vařené červené řepy
- 1 sklenka krenexu
- 1/2 sklenky brusinkové marmelády
- majonéza (dle chuti)
- zakysaná smetana (dle potřeby)
- sůl
- pepř
- citronová šťáva
Postup přípravy receptu
-
Červené zelí nakrouháme, spaříme a scedíme.
-
Červenou cibuli a červenou řepu nakrájíme na proužky, dáme do mísy a přidáme spařené zelí.
-
Připravíme dresink. Smícháme krenex s brusinkovou marmeládou, přidáme zakysanou smetanu a dochutíme majonézou.
-
Vše spojíme, osolíme, opepříme a okyselíme. Poté dáme vychladit.
Kuchař: evosheek