
- reklama -
Suroviny
- 0,5 kg syrové červené řepy
- 1/3 hlávky květáku
- 2 plátky goudy
- 2 vejce
- sůl
- tymián
- kukuřičná strouhanka na případně zahuštění
Postup přípravy receptu
-
Červenou řepu okrájíme a spolu s květákem a goudou nastrouháme najemno.
-
Přidáme vejce, sůl a tymián. Pokud je třeba, zahustíme trochou strouhanky.
-
Naplníme malé bábovkové formičky a dáme péct do trouby na cca 180 stupňů.
-
Pečeme podle trouby, průběžně kontrolujeme propečenost párátkem.
-
Upečené ještě teplé vyklopíme z formiček.
-
Podáváme teplé nebo studené (teplé jsou lepší), samotné, s bramborami nebo bramborovou kaší.
Poznámka od kuchařky
Vhodnost dle zavedených surovin.
Kuchařka: Johanka128