- reklama -
Suroviny
- 700 g červeného zelí (menší hlávka)
- 4 PL omastku
- 1 PL mouky
- 3 – 4 lodyhy rebarbory
- 1 dl vřící vody – s vodou opatrně, jen dle potřeby
- cibule
- sůl
- cukr
Postup přípravy receptu
-
V rendlíku rozehřeji omastek, přidám pokrájenou cibuli, nechám zesklovatět.
-
Přidám pokrájené červené zelí (odstranil jsem košťál a hrubé nervy.) Podliji trochou vřící vody. Osolím a nechám dusit.
-
Na pánvi rozpálím mírně omastku, restuji rebarboru, zapráším moukou, mírně přismahnu a přidám do zelí.
-
Podusím vše k měkkosti, dochutím a podávám.
Kdo je ve při s moukou, může jen restovat rebarboru, vrazit ji do rendlíku a přidat jemně nastrouhaný brambor.
Poznámka od kuchařky
Jak získat červené zelí: Uchopíme hlávku zelí a předčítáme ze Slovníku nespisovné češtiny tak dlouho až zelí zrumění. Pokud je zelí polského či slezského původu použijeme Slownik polskich prekleństw i wulgarzymów.
Neuspějeme-li zajdeme do obchodu.
Kuchař: gmptop