Červené zelí s rebarborou (kapusta czerwona z rabarbarem)

83
- reklama -

Suroviny

700 g červeného zelí (menší hlávka)
4 PL omastku
1 PL mouky
3 – 4 lodyhy rebarbory
1 dl vřící vody – s vodou opatrně, jen dle potřeby
cibule
sůl
cukr

Postup přípravy receptu

  1. V rendlíku rozehřeji omastek, přidám pokrájenou cibuli, nechám zesklovatět.

  2. Přidám pokrájené červené zelí (odstranil jsem košťál a hrubé nervy.) Podliji trochou vřící vody. Osolím a nechám dusit.

  3. Na pánvi rozpálím mírně omastku, restuji rebarboru, zapráším moukou, mírně přismahnu a přidám do zelí.

  4. Podusím vše k měkkosti, dochutím a podávám.

    Kdo je ve při s moukou, může jen restovat rebarboru, vrazit ji do rendlíku a přidat jemně nastrouhaný brambor.

Poznámka od kuchařky

Jak získat červené zelí: Uchopíme hlávku zelí a předčítáme ze Slovníku nespisovné češtiny tak dlouho až zelí zrumění. Pokud je zelí polského či slezského původu použijeme Slownik polskich prekleństw i wulgarzymów.

Neuspějeme-li zajdeme do obchodu.