
- reklama -
Suroviny
- 5 kg červeného zelí
- 40 dkg cibule
- 0,5 kg krystalového cukru
- 2 dl oleje
- 0,5 l octa
- 1 hodně plná sklenička od hořčice (2 dl) jemně strouhaného křenu
- 1 sáček klasického nakládacího přípravku Deko
Postup přípravy receptu
-
Jemně nakrouhané zelí, drobně pokrájenou cibuli a ostatní přísady důkladně smícháme a necháme asi 2 hodiny odležet, aby zelenina pustila dost šťávy.
-
Pak napěchujeme do skleniček, část dáme do lednice pro přímou spotřebu, část sterilujeme asi 20 minut při 80 st. C.
-
Množství křenu je variabilní, pokud není křen dost ostrý, tak ho musíme dát více. Zjistíme ochutnáním promíchané krouhanice.
Kuchařka: MamlajdaD









