
- reklama -
Suroviny
- 4 pěkné červené papriky
- olivový olej
- 1/4 šálku balzamikového octa
- sůl
- pepř
- K podávání:
- bruschetty – opečené krajíčky bílého chleba (potřené česnekem, grilovaná polenta…)
Postup přípravy receptu
-
Odstraňte z paprik semínka a nakrájejte je na jemné proužky. Zvolna poduste na troše oleje a balzamikovém octě doměkka, přibližně hodinu. Občas zamíchejte, papriky by se měly doslova rozpustit.
-
Dochuťte solí a pepřem, pokud se vám budou zdát suché, přikápněte olej a ocet. Můžete přepasírovat, pokud vám budou vadit zbytky slupek. Podobně se dělají i tenká kolečka cibule, jen se navíc do octa vmíchá lžíce hnědého cukru.
Kuchařka: toscana