- reklama -
Suroviny
- olivový olej
- 1 šalotka
- plechovka loupaných rajčat
- 250 g červené čočky
- 600 ml zeleninového vývaru
- 1 bobkový list
- svazeček kopru
- 2 plné lžíce zakysanky
- Pecorino
Postup přípravy receptu
-
Na oleji opéct cibulku nadrobno doměkka.
-
Přidat veškerý obsah plechovky, čočku, bobkový list – to celé zalít vývarem a pod poklicí dusit, než je čočka měkká. Trvá to 10-15 min.
-
Lehce dosolit (pozor, sýr je slaný!), opepřit, přidat smetanu a nasekaný kopr – prohřát. Na talíři hojně posypat pecorinem (jiný typ sýru úplně změní recept!).
Poznámka od kuchařky
Tajemství tohoto receptu je v nečekané kombinaci jemného základu z červené čočky a výrazného kopru s dominantním sýrem.
PECORINO = sýr z OVČÍHO mléka; vyrábí se v mnoha variantách od čerstvých až k vyzrálým.
My jsme měli Pecorino Pepato – plně vyzrálý sýr s celým černým pepřem – vynikající!
Inspirace (i sýr) z italské sýrárny Gran Moravia http://www.orrero.cz
Kuchařka: Kanyla