Červené „čočkoto“ s pecorinem

56
- reklama -

Suroviny

olivový olej
1 šalotka
plechovka loupaných rajčat
250 g červené čočky
600 ml zeleninového vývaru
1 bobkový list
svazeček kopru
2 plné lžíce zakysanky
Pecorino

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji opéct cibulku nadrobno doměkka.


    Zobrazit celý recept

  2. Přidat veškerý obsah plechovky, čočku, bobkový list – to celé zalít vývarem a pod poklicí dusit, než je čočka měkká. Trvá to 10-15 min.

  3. Lehce dosolit (pozor, sýr je slaný!), opepřit, přidat smetanu a nasekaný kopr – prohřát. Na talíři hojně posypat pecorinem (jiný typ sýru úplně změní recept!).

Poznámka od kuchařky

Tajemství tohoto receptu je v nečekané kombinaci jemného základu z červené čočky a výrazného kopru s dominantním sýrem.

PECORINO = sýr z OVČÍHO mléka; vyrábí se v mnoha variantách od čerstvých až k vyzrálým.

My jsme měli Pecorino Pepato – plně vyzrálý sýr s celým černým pepřem – vynikající!

Inspirace (i sýr) z italské sýrárny Gran Moravia http://www.orrero.cz