Červená zelňačka

159
- reklama -

Suroviny

1 bulva červené řepy
1/2 sáčku kysaného zelí
2 větší brambory
sůl
pepř
bobkový list
1 stroužek česneku
2 lžíce sladké smetany

Postup přípravy receptu

  1. Červenou řepu nastrouháme na hrubém struhadle a dáme vařit spolu se zelím. Osolíme a opepříme podle vlastní chuti a přidáme bobkový list.

  2. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Dáme je vařit do vedlejšího kastrólku do osolené vody. Jakmile je zelí a řepa změkne, přidáme vařené brambory. Ve finále zjemníme polévku smetanou.

Poznámka od kuchařky

Podstatu receptu jsem čerpala z časopisu Pošli recept, kde byl autorem pan Libor Velan z Bystřice pod Lopeníkem.

Recept jsem si upravila a příště vyzkouším polévku ještě vylepšit uzeným masem.