
- reklama -
Suroviny
- 1 bulva červené řepy
- 1/2 sáčku kysaného zelí
- 2 větší brambory
- sůl
- pepř
- bobkový list
- 1 stroužek česneku
- 2 lžíce sladké smetany
Postup přípravy receptu
-
Červenou řepu nastrouháme na hrubém struhadle a dáme vařit spolu se zelím. Osolíme a opepříme podle vlastní chuti a přidáme bobkový list.
-
Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Dáme je vařit do vedlejšího kastrólku do osolené vody. Jakmile je zelí a řepa změkne, přidáme vařené brambory. Ve finále zjemníme polévku smetanou.
Poznámka od kuchařky
Podstatu receptu jsem čerpala z časopisu Pošli recept, kde byl autorem pan Libor Velan z Bystřice pod Lopeníkem.
Recept jsem si upravila a příště vyzkouším polévku ještě vylepšit uzeným masem.
Kuchařka: hanahcotton