
Suroviny
- 4 malé vařené červené řepy
- 1 kostka bryndzy
- 1/2 kelímku zakysané smetany (cca 100 g)
- rozmarýn
- pár vlašských ořechů
Postup přípravy receptu
-
Brynzu necháme změknout při pokojové teplotě, v míse ji potom rozmícháme se zakysanou smetanou.
-
Červenou řepu nakrájíme na kolečka.
-
Tvoříme malé komínky – vždy kolečko červené řepy, které natřeme brynzou se zakysanou smetanou, na to opět kolečko červené řepy a opět brynzu.
-
Posypeme rozmarýnem a ozdobíme kouskem vlašského ořechu.
-
Před podáváním necháme vychladit v ledničce.
-
Podáváme s bagetkou.
Poznámka od kuchařky
Před rokem jsme byli na svatbě a jako předkrm tam byla červená řepa s brynzou, už si nepamatuji, jak to bylo upravené, ale moc mi to chutnalo. Tak jsem podle sebe vytvořila malé chuťovky na silvestrovský večer 🙂
Místo rozmarýnu se dá použít tymián a určitě by nebylo od věci chuťovky pokapat balsamikovým octem, ale bohužel ho nemám.
Množství surovin je orientační, smetana je na zjemnění a aby se brynza líp nanášela. Pokud zbyde, dá se použít jako podklad na jednohubky nebo chlebíčky.