- reklama -
Suroviny
4 porce
- 1 kg červené řepy
- 1 lžíce (15 ml) balzamikového octa
- 3 lžičky plnotučné hořčice
- sůl podle chuti
Postup přípravy receptu
-
Řepu omyjeme, vložíme do studené vody a přivedeme k varu. Vaříme zakryté na mírném ohni do měkka (podle velikosti řepy 1,5-2 hodiny).
-
Ještě teplou řepu oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Nastrouhanou teplou řepu smícháme s balzamikovým octem a hořčicí a kdo chce, ještě osolí podle chuti.
-
Podáváme teplé nebo vychlazené jako přílohu nebo samostatný salát.
Poznámka od kuchařky
Červená řepa neuvěřitelně dobře harmonizuje s chutí balzamikového octa, pokud ji jen trochu máte rádi, určitě tuhle variantu vyzkoušejte!
Kuchařka: gajdosovam