Červená řepa s balzamikovým octem

34
- reklama -

Suroviny
4 porce

1 kg červené řepy
1 lžíce (15 ml) balzamikového octa
3 lžičky plnotučné hořčice
sůl podle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Řepu omyjeme, vložíme do studené vody a přivedeme k varu. Vaříme zakryté na mírném ohni do měkka (podle velikosti řepy 1,5-2 hodiny).


    Zobrazit celý recept

  2. Ještě teplou řepu oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Nastrouhanou teplou řepu smícháme s balzamikovým octem a hořčicí a kdo chce, ještě osolí podle chuti.

  3. Podáváme teplé nebo vychlazené jako přílohu nebo samostatný salát.

Poznámka od kuchařky

Červená řepa neuvěřitelně dobře harmonizuje s chutí balzamikového octa, pokud ji jen trochu máte rádi, určitě tuhle variantu vyzkoušejte!