Červená řepa na smetaně

82
- reklama -

Suroviny

800 g červené řepy
voda
sůl
pepř
kmín
4-5 PL polohrubé mouky
250 ml zakysané smetany (případně kefír nebo jogurt)
citron
rukola nebo řeřicha při servírování

Postup přípravy receptu

  1. Repu ošúpeme, pokrájame na kocky cca 1×1 cm, dáme variť do vody. Vody toľko, aby repu zakrývala. Uvaríme do mäkka, osolíme, okoreníme počas varu.

  2. Múku rozmiešame v smotane, vlejeme na repu a ešte prevaríme. Hustotu upravíme prípadným doliatím vody. Hotové ochutíme citrónom, pri podávaní posypeme rukolou alebo žeruchou.

Poznámka od kuchařky

Chutí teplé aj studené. Teplé ako príloha k nejakému mäsu, spolu so zemiakmi, studené ako šalát s čerstvým chlebom a pod.