
- reklama -
Suroviny
- 800 g červené řepy
- voda
- sůl
- pepř
- kmín
- 4-5 PL polohrubé mouky
- 250 ml zakysané smetany (případně kefír nebo jogurt)
- citron
- rukola nebo řeřicha při servírování
Postup přípravy receptu
-
Repu ošúpeme, pokrájame na kocky cca 1×1 cm, dáme variť do vody. Vody toľko, aby repu zakrývala. Uvaríme do mäkka, osolíme, okoreníme počas varu.
-
Múku rozmiešame v smotane, vlejeme na repu a ešte prevaríme. Hustotu upravíme prípadným doliatím vody. Hotové ochutíme citrónom, pri podávaní posypeme rukolou alebo žeruchou.
Poznámka od kuchařky
Chutí teplé aj studené. Teplé ako príloha k nejakému mäsu, spolu so zemiakmi, studené ako šalát s čerstvým chlebom a pod.
Kuchař: magdalenka









