
- reklama -
Suroviny
2 porce
- řepa sterilovaná
- 3 cibule
- hladká mouka
- ocet
- kmín
- vepřové maso
- paprika mletá sladká
- pepř
- sůl
- voda
- vývar
- olej
Postup přípravy receptu
-
Řepu připravíme tak, že v hrnci rozehřejeme olej a cibuli pomalu restujeme dozlatova. Pak přidáme sterilovanou řepu i s nálevem. Dusíme pod pokličkou doměkka.
-
Přidáme kmín, dochutíme podle vlastní chuti – sůl, kmín ocet. Zahustíme hladkou moukou bez vody, zaprášíme a zamícháme.
-
Vepřové maso nakrájíme na plátky. Na rozehřátý hrnec nalijeme olej orestujeme cibuli a dáme zatáhnout maso. Posypeme paprikou a podlijeme vývarem, dusíme do měkka, přidáme česnek, nakonec zahustíme moukou a vodou.
-
20 minut povaříme, aby se ztratila moučná chuť.
Poznámka od kuchařky
Vepřové můžete i upéct v troubě na cibuli a česneku.
Kuchař: Drahos z kamene









